2016. december 21., szerda

Vadgalóca

2012. szeptember 4.:

Ej... hogy szaladnak a napok, hetek, hónapok... Alig hiszem el! Még csak most volt január 2-a... most született, és már 8 hónapos! Növekszik a szentem - hál' istennek! Ez a dolga...
Szóval, hol is tartunk. Vasárnap volt a hónapforduló, de aznap annyi minden történt, hogy nem volt érkezésem a szokásos mérésekre. Úgyhogy ma reggel eszközöltem ki a különféle paraméterek rögzítését.
Tehát: a súlya 7850 gramm (pont fél kilót hízott az elmúlt egy hónapban), a hossza 76 cm (nyakigláb), a fejkörméret 47 cm (hogy jó sok ész férjen bele), a mellkasa pedig 46 cm (nem egy széles, úszómellkas, de ez van...).
Fogunk még mindig nincs, de a lakás úgy néz ki, mintha egy csiga húzná maga után a nyálkacsíkját... amerre a fiatalember közlekedik, arra nyomot hagy - leginkább nyálból. A fizikai fejlődés abszolút mintaszerű (szerintem titokban olvassa a szakirodalmat): egyenes derékkal ül (sokáig), előre-hátra kúszik, négykézláb mászik (bár még eredeti technikával - valahogy kirúgja maga alól a lábait, és így halad), valamint mostanában kezdte el, hogy felhúzza maga alá (hason fekve) a lábait, és úgy nyújtja ki őket, hogy felmereszti a popsiját - egy az egybe úgy csinál, mintha terpeszállásban az ember letenné a tenyerét a földre...
A kaja változatlanul nagyon jól megy - mostanra már csak napi kétszer (reggel és este) van egy-egy üveg táp (de az is úgy, hogy bele kell kevernem tejpépet, hogy sűrű legyen, mert különben nem lakik jól), és napközben pedig 3-szor vegyes kaja - zöldség, gyümölcs, hús, stb... gyakorlatilag mindent (ma pl. jó kis kapros-tejfölös tökfőzelék volt).
Az alvás mostanra napközben már csak egyszer alszik kb. másfél-két órát, viszont cserébe pár hetes kora óta átalussza az éjszakákat - fél nyolctól másnap reggel fél hétig - egy szavam sem lehet!!!
Végezetül egy-egy ilyen volt, ilyen lett kép (az elsőn kb. 10 perces, a második mai termés):



Köszönöm, hogy ismét olvastatok, mindenkinek jó babavárást, gyereknevelést, szép napokat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése