2016. december 20., kedd

Gyereknap - avagy ember tervez, gyerek végez :)

2012. május 28.:

Szia Mindenki! Újra itt... az elmúlt időszak viszonylag eseménytelenül telt - persze leszámítva a napi zökkenőket (de azok említésre sem méltók... csokival lekent ágynemű, macskaalom szétszórása, lebukott ruhák... szerintem majd' mindenkinek ismerősek :D:D:D).
Szóval, elérkezett a várva-várt hosszú hétvége, megspékelve az első "igazi" gyereknappal - ugye Levi tavaly még túl kicsi volt, hogy értékelje, úgyhogy idén fokozottan vártam/vártuk. Anyukám előrehozott ajándékával (mesekönyv, nasi a nagynak, ruhanemű a kicsinek) már kellőképpen megalapozottnak tűnt, hogy a tényleges, vasárnapi programtervezet már csak hab lesz a tortán. Kisvárosunkban ugyanis minden jeles eseményt nagy csinnadrattával üdvözítenek: legyen az Anyák Napja, Szüret, Húsvét, Advent, Gyermeknap, Pedagógusnap, Pünkösd, Szent István Napja... szóval, mindent. Idén ráadásul dupla hacacáré készült, hiszen Pünkösd vasárnapja egybe esett a gyereknappal... Tehát anya-apa eltervezte, hogy akkor testületileg felkerekedünk, és megadjuk a módját... kirakodóvásár, vurstli, programhegyek, játszótér és a többi... 
De, mint a címben már utaltam rá, ugyebár ember (jelen esetben anya) tervez... Szombat éjjel, amikor apa hazaért a munkából, szokás szerint első útja Levi szobájába vezetett, hogy puszit leheljen a már alvó poronty homlokára, illetve az állandó jelleggel levándorló takarót megigazítsa. Ekkor hallottam, hogy kisusog a szobából: "olyan furán lélegzik ez a gyerek"! Nosza, anya beszáguld (szigorúan lábujjhegyen), ráhallgat gyermetegre... valóban, furán húz... :( A fura húzásból reggelre mindent elsöprő köhögőrohamok, hőemelkedés, repedtfazék hang, félpercenkénti orrfújás és sűrű tüsszögés lett... Elsőszülöttem a hosszú hétvégére beújított egy olyan kaliberű megfázást, ami egy elefántnak is elegendő lenne. Vagyis a tervezett gyereknapi program ugrott. 
Ám mivel gyereknap nem múlhat el meglepi nélkül, ezért anya térült-fordult, tortát sütött, míg apa lelkesen legózott, épített, rajzolt... :D Ha nincs ló, jó lett a szamár is... :D:D:D
Tanulság: kicsi gyerekkel/gyerekekkel ne tervezzünk előre, mert úgyis keresztül húzzák a számításainkat. Ellenben nem árt, ha rendelkezünk némi rugalmassággal és kreativitással - nagy hasznát vesszük az évek során!!!

Ui.: azért történt "jó" is... beneveztem egy fotóversenyre, ahol a téma a "Kapcsolat" volt... és... megnyertem!!! :D:D:D A nyertes fotó pedig:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése