2016. december 21., szerda

Felfrissülés (?)

2012. június 22.:

Végre!!! Úgy tűnik, vége a banánrohasztó kánikulának... legalábbis reménykedem benne. Oké, imádom a meleget, nyári gyerek vagyok (szó szerint napelemekkel működöm), de ami sok, az sok.
Legnagyobb örömömre tegnap a Németh Lajos bácsi már azt állította, hogy éjjel megérkezik a "hideg" front, ami hoz magával némi esőt, vihart, szelet - egy szóval némi lehűlést, felfrissülést. Ennek tudatában hajtottuk álmomra a fejünket... egészen hajnali egyig.
Ekkor azonban iszonyatos robajra riadtunk fel - este ugyanis az élhető hőmérséklet reményében kinyitottuk az összes ablakunkat, és így feküdtünk le. Ennek köszönhetően az éjszaka meginduló vihar klassz kis kereszthuzatot produkált, aminek köszönhetően a konyhaszekrény tetején tárolt szelektív cucc (üres és kimosott pillepalackok és tejes dobozok) a padlón landolt... sosem gondoltam volna, hogy ilyen "súlytalan" dolgok ekkora zajt képesek okozni... Na, mindegy, ha már felkeltünk - hál istennek csak mi, a gyerekek nem - gyorsan mindent áramtalanítottunk (két éve egy vihar alkalmával becsapott a villám a közeli trafóházba, és az összes nagyobb elektromos berendezésünk - tv, számítógép, konzolok - elszállt). Éppen készültünk vissza az ágyba, amikor TÉNYLEG hatalmasat dörgött az ég. Nagyobbik porontyom egyetlen dologra ébred fel (és egyben fél tőle)... igen, kitaláltátok, az égzengés. Szóval zokogva megjelent nálunk.
Nem gond, felvettük, megnyugtattuk, és befektettük magunk közé (bár külön szobája van, de ilyen esetekben természetes, hogy átengedjük magunkhoz). Ő édesdeded elaludt, nekünk viszont innentől kezdve ugrott az éjszakai nyugalom - őurasága ugyanis úgy alszik, mint egy sajtkukac. Hol az én vesémből, hol apa szájából szedtünk ki egy könyököt, lábat, stb. De azt hiszem, ez a szülők sorsa... :D:D:D
Azért csak véget ért az éjszaka... a hőmérséklet mostanra már elviselhető, a gyerekek is nyugodtabbak, úgyhogy ma biztos jó nagyokat fognak aludni - ami azt jelenti, hogy én is pótolhatok valamicskét az elvesztegetett éjszakai nyugalomból (még jó, hogy tegnap szépen minden házimunkát kivégeztem). Csak szegény apa dolgozik este 8-ig... de majd sokat gondolok ma rá!!!
Kellemes napot nektek is, élvezzétek a pár napos frissebb levegőt - vasárnaptól ugyanis visszatér a 32-33 fok... :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése