2016. december 21., szerda

Keresztelő 2 in 1

2012. augusztus 19.:

No, túl vagyunk rajta... mostantól nem pogányok a fiaink! :) 
"Természetesen" szegény férjem ismét (immár sokadszor) kijelentette, hogy "tele a faxom a családommal!!!".... ugyanis - bár hónapok óta le lett beszélve az időpont, apósomék két napja telefonáltak, hogy hát ők aztán nem fognak azért benzinre költeni, hogy feljöjjenek ilyenért Békésből, anyósomék pedig még a telefont sem emelték fel, hogy szóljanak, nem jönnek. Már a templom előtt gyűltünk, amikor Feri felhívta őket, hogy hol vannak, mire anyósom hápogott egy sort, hogy dehát ők nem jönnek, mert a kisebbik sógornőm dolgozik, az idősebbik meg ma költözik... hát, no comment...
Mindegy, aki igazán számított, az ott volt... anyukám, a húga, unokatesóim, nagyikám, és természetesen tesómék a gyerekekkel - naná, hiszen ők lettek a keresztszülők! :)
A szertartás maga nagyon kedves és bensőséges volt - annak ellenére, hogy nem a "jól bevált" atyánk tartotta, mert ő éppen zarándokúton van, hanem a helyettesítő pap, de ő is kedves volt, szépen beszélt, és nem volt teli pátosszal... A gyerekek egész jól viselték, bár Kende kicsit nyűglődött... de Levit nagyon lenyűgözte a templom, az orgonaszó, és a pap arany-fehér ruhája. A fiúk teljes neve a keresztségben Kende István és Levente Ferenc lett.
A keresztelő után átautóztunk egy közeli grillteraszos étterembe, ahol már vártak minket - már hónapokkal ezelőtt lefoglaltuk a mai napot. Igazán kedvesek voltak, a kaja finom volt és bőséges, és maga az étterem abszolút gyerekbarát - etetőszék, játszószoba, pelenkázó... minden, amire kicsi gyerekekkel szükség lehet; a személyzet pedig kedves volt és türelmes. És nem mellékesen a végelszámolásnál nem kellett otthagynunk a gatyánkat sem... Szóval, minden jó, ha jó a vége - klasszul sikerült az összejövetel, a gyerekek gazdagabbak lettek a keresztség szentségével, valamint az ilyenkor szokásos arany- és ezüst ékszerekkel - amit ők még nem, de mi igencsak értékeltünk... :D
Végezetül egy kép a nagyobbikról, amint teljes díszben készen áll az indulásra... (A kicsiről majd később lesznek képek, mert reggel képtelenség volt róla képet lőni - ugyanis az utolsó pillanatig aludt.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése