2016. december 20., kedd

Sütni volt kedvem... :)

012. május 18.:

Tegnap este fél nyolc körül tört rám az ellenállhatatlan vágy: most, azonnal, ízibe zabpelyhes kekszet KELL ennem!!! (Igen, elő szokott fordulni ilyen agylövés nálam, és nem, nem vagyok terhes - most... még... már... :D) Ami igazán megnyerő szerény személyemben, hogy amikor jön az ihlet, akkor irány a net, receptet keresek, gyorsan kiírom, és már megyek is a konyhámba, hogy nekiálljak alkotni. Most biztos sokan felteszik a kérdést, hogy "nálad természetes, hogy zabpehellyel van kibélelve a kamra?" Nos, notórius sütőmániás vagyok, úgyhogy nálam mindig van itthon MINDEN, ami bármely süti elkészítéséhez kellhet... úgymint: háromféle liszt (sima, rétes, kukorica), keményítő, zabpehely, kókuszreszelék, barna-, kristály-, por- és vaníliás cukor, búza- és kukoricadara, minimum négyféle ízű pudingpor, tej- és étcsoki (legalább 5-5 táblányi), ételszínezék, aromák, vaníliarúd, fűszerek, keserű kakaópor... és ez még csak a kamra... a hűtőben állandó jelleggel jelen vannak a tojás, tej, tejszín, vaj, margarin, és a gyümölcskosárban legalább banán és alma mindig akad... :D:D:D (Sose lehet tudni alapon :D).
Tehát agylövés jött, recept a kezemben, és este nyolckor már a sütő is előmelegítve... és bármily hihetetlen, fél óra múlva (na jó, negyven perc) már a tálcán illatozott és hűlt a kétféle keksz: a duplacsokis és a kókuszos-csokis... naaaagyon finom lett... és a testemnek jóleső finomság mellé besöpörhettem apa elismerését is, miszerint: "anya, nem vagy teljesen komplett... nekiállni ilyenkor... de ez valami isteni lett!!!" :D

Ha valaki érez magában vállalkozó szellemet, íme a receptek - kipróbált, bevált, finom:

Duplacsokis zabpelyhes keksz:

Hozzávalók (kb. 30-32 db):
10 dkg zabpehely
10 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
2 ek. cukrozatlan kakaópor
15 dkg cukor (fele barna - de lehet teljesen fehér is)
5 dkg apróra vágott csoki (tej- vagy ét; ízlés szerint)
10 dkg vaj
1 egész tojás

Sütőt előmelegíteni 180 fokra. Aztán a zabpelyhet száraz serpenyőben picit megpirítani. A felét finomra darálni, a másik felét egyben hagyni. A vajat a cukorral habosra keverni, majd hozzádolgozni a tojást. A lisztet, zabpelyhet, kakaót, sütőpor, és a csokit külön összevegyíteni, majd a cukros-vajas-tojásos keverékhez adni. Jól összedolgozni fakanállal, majd pár percet pihentetni a masszát. Ezalatt tepsire sütőpapírt tenni, és a sütőt visszavenni 150 fokra. A masszából a tepsire kb. dió nagyságú golyókat tenni (egymástól viszonylag távol - én egy tepsire 15-16 db-ot szoktam), kicsit lenyomni. A sütő középső rácsán 6 percig sütni, majd kivenni, és a papírral együtt lehúzni a pultra - majd jöhet a következő tepsi: golyózás, 6 perc sütés, majd ismét pultra húzni papírostul; hűlni. Amíg meleg, addig puha és szétesik, amint teljesen kihűlt, isteni finom, ropogós, igazi keksz.!

A kókuszos-csokis ugyanez, csak kakaópor helyett 2 ek. kókuszreszeléket kell beletenni.

Jó étvágyat, aki rászánja magát és megsüti... Ja, és nem tilos megosztani velem, hogy sikerült!!! :D:D:D

És a végére a képek, hogyan is festett a történet:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése